Expert förklarar att Louis Vuitton är ett “varumärke för sekreterare” i Kina

July 6, 2023 By ndpaz 0

för ett par veckor sedan, Vlad liksom jag var i Texas för SXSW samt gick till konferensens panel på globala digitala mönster för high-end Konsument. Det var inte en modespecifik panel, men under samtalet diskuterade en av presentatörerna en ny företags insider-kortartikel om konsumentuppfattningar om Louis Vuitton i Kina. Enligt en professionell som pratade med BI växlar toppkonsumentens smak bort från den franska avancerade jätten.

Ewan Rambourg, författare till The Bling Dynasty: Varför regimen för kinesiska avancerade konsumenter bara har börjat, förklarar Kinas elit som gradvis tänker på en mycket mer subtil version av lyx, liksom förståelsen på marknaden är att Vuitton kan ‘T erbjuda det. Rambourg säger att Kinas avancerade konsumenter vänder sig mot mycket dyrare varumärken och skräddarsydda varor, med mindre fokus på logotyper samt mycket mer fokus på produktens höga kvalitet. Ett citat i specifikt har varit föremål för hett argument på vårt PurseForum: många kinesiska konsumenter tänker: “Jag kan inte köpa Vuitton, jag har sett det lika bra, det är ett varumärke för sekreterare.”

Medan Rambourg såväl som företagets insider -korta artikel inte breddar om detta mönster visas på andra världsomspännande marknader, är Kina en väsentlig övervägande för alla världsomspännande varumärken som hoppas växa – Euromoniters många senaste ranking sätter det som den femte Den största avancerade marknaden i världen, liksom den kinesiska marknaden har avtagit i år, förväntar sig det världsomspännande konsultföretaget Bain & Business fortfarande att landets väsentliga stigande konsumentklass fördubblas år 2017.

Matchar dina uppfattningar om Louis Vuitton eller motsäger den förändrade tidvattnet hos kinesiska konsumenter? Låt oss förstå i kommentarerna.