CC 137: Samlaren på en strömlinjeformad spark

October 12, 2022 By ndpaz 0

I dagens utbetalning av garderobskonfessionaler möter vi en reformerad shopaholic som medger att vi är ett “pågående arbete” (är vi inte alla?!). CC 137 kommer från LA och har samlat påsar sedan college. Köpet av hennes första bussväska startade hennes samling, och några år senare påverkade köpet av en annan tränare också hennes samling. Med en röd hinkväska insåg CC 137 hur mycket roligare det är att köpa det du älskar snarare än vad som är praktiskt.

Denna bekännare diskuterar också hur hennes vanor förändrades under åren, och genom hårt arbete och självreflektion har hon arbetat hårt för att ta itu med några av sina beroendeframkallande mönster. Covid har också hjälpt denna samlare, som nu är fokuserad på att effektivisera sin samling med en strikt en-i-en-ut politik. Läs hela CC nu och glöm inte att skicka in din egen.

Dela din egen bekännelse!

Det grundläggande

Ålder: 53
Könsidentitet: Kvinna
Plats: Los Angeles, CA
Yrke: University English Professor
Bransch: Utbildning
Lön: 86 000
Hushållsinkomst: 210 000 dollar

Påsarna

Är du en PurseForum -medlem? Ja

Hur många väskor äger du? 27

Vilka väskor finns i din samling? Coach, Longchamp, Louis Vuitton, Dior, Aspinal of London, Alexander McQueen, Prada, Ferragamo, Tory Burch, Mulberry

Hur mycket är din samling värd? Geez, det är en bra fråga. Jag är inte säker.

Vad är din dyraste väska? Lady Dior

Vilka är de viktigaste märkena eller bitarna i din samling? Dior är nu mitt favoritmärke. Jag köpte en för älskad Lady Dior Art Bag och den är vacker. Jag har en Vuitton Neverfull World -turné som har speciella fläckar från de platser jag har besökt.

Vilken ålder fick du din första designväska, och vad var det? Jag fick min första designväska när jag var 26. Det var en tränare som drabbade väskan. Jag ville ha en bussväska från det att jag var på college och en klasskamrat fick en från hennes mamma.

Finns det en specifik väska du vill köpa nästa? Jag vet inte varför, men jag vill ha en silverläderväska. Jag vet att de var raseri för några år tillbaka, så jag tittar på förälskade Chanel eller Dior.

Någon speciell väska som har ett speciellt sentimentalt värde? Jag har en tjugotvå år gammal röd tränare hinkväska. Det är ganska slaget och riktigt tungt, men jag vägrar att bli av med det. Det var den första väskan som jag köpte som inte var en “gå med allt” -väska. Jag älskade bara den rika röda färgen. Sedan dess köper jag väskor som jag inte älskar något “traditionellt”

Känner du att dina väskor ändrar människors uppfattningar om dig eller hur du behandlas? Ja det gör jag. När jag gick i gradskolan bar jag en Chanel -klaff till klassen och en person märkte det och kommenterade högt. Personen var inte oförskämd eller något. Om något var de gratis, men jag var självmedveten. Det fick klassen att inse att jag inte var som dem. Jag var äldre än alla av dem och det fick mig att sticka ut mer

Har dina väskebärande vanor förändrats sedan Covid? Jag arbetar hemifrån nu, så jag minskade min samling

Shoppandet

Hur köper du vanligtvis nya väskor? Jag brukade köpa väskor mycket, som mycket. Men jag är mer medveten om mina inköp.

Har Coronavirus -pandemin förändrat dina shoppingvanor eller övergripande inställning till lyx? Jag handlar mer online eller via säljare via e -post.

Vilka butiker ofta är du mest? Dior, Louis Vuitton och Neiman Marcus

Köper du någonsin begagnade väskor? Var köper du begagnat? Ja det gör jag. Jag gillar Fashionphile och Yoogis garderob.

Säljer du gamla väskor för att betala för nya inköp? Jag gjorde det inte tidigare men med Covid har jag haft en vana. Nu har jag en strikt i en policy och jag vill hålla min samling på cirka 30 påsar. Jag brukade ha en samling så stor som 100+ och jag insåg att det var löjligt. Jag har sålt väskor till FashionPhile och TherealReal. Jag föredrar FashionPhile för lyx.

Känner du någonsin samhälleligt tryck för att köpa fler väskor? Nej. Trycket kommer från mig och mig ensam. Jag älskar väskor.

Tänker du på att dina väskeköp investeringar? Åh gawd nej !! Det är en investering i min lycka och det är det.

Vem påverkar dina köpbeslut? Jag tittar på YouTubers eller påverkare, men jag ser vanligtvis en väska på sociala medier eller i tidskrifter och använder sedan YouTube -samhället för att se detaljer om väskan.

Är säljare -relationer instrumentella för din shopping? Inte riktigt. Jag började just utveckla SA -relationer på grund av lockdown. Jag hittade en underbar SA på Bergdorf Goodman, från Purseforum BTW, och jag hade en underbar upplevelse. Jag insåg hur lätt du kan skaffa väskor och den speciella beröring som en SA kan ge.

Varför tycker du om att shoppa, utöver att bara förvärva något nytt? Pre-covid Jag älskade att röra vid saker och prata med säljare. Det var en social aktivitet för mig, förutom att få något nytt. Nu är shopping inte lika roligt. Jag köper väskor som passar mina behov. Jag är en total shopaholic, men jag arbetar med att ändra det.

Har du någonsin känt att du fick underlägsen service i en butik eller butik due till ditt utseende, etnicitet eller kön? Jag var på Chanel -butiken i Beverly Hills. Jag blev helt blåst av, vid mer än ett tillfälle. Jag gick in och försökte få en SA: s uppmärksamhet och de såg bortom mig till andra kunder. En annan gång gick min syster och jag in i samma butik och det var inte ens trångt och ingen erkände ens vår närvaro. Det roliga är att vi åkte till Hermès och de var så vackra och hjälpsamma. Dessa erfarenheter avskedade mig verkligen Chanel. Jag älskar Chanel -skor, men jag får dem på Nordström eller någon annan butik. Och när jag fick en väska var det från den begagnade marknaden.

Pengarna

Vem betalar för dina väskor? Mig.

Avsätt du en budget för dina väskeköp? Nej.

Tabuämnen

Har du någonsin köpt en förfalskning eftersom du inte hade råd med en designer? Ja, jag ville ha en LV Sooooo dålig och jag fick en kvalitetsalma. Det såg ut och luktade som den riktiga saken men så småningom visste jag att det var falskt även om ingen annan gjorde det och jag slutade bära den. Jag låter mina barn få det att slå med.

Göm du någonsin köp från din betydande andra? Jag brukade göra detta när jag var yngre. Jag kände mig bara skyldig för att ha spenderat pengar på mig själv. Sedan har jag ändrat det perspektivet. Jag pratar med min make om vad jag vill köpa. Och jag sa till honom att jag var en i en policy.

Vad är det galnaste du har gjort för att ha råd med en väska? Sålde ett gäng påsar i mellanrum för att få en Dior.

Tror du att din shopping någonsin är ett problem? Har du någonsin känt att du kämpade med ett shoppingberoende? Mitt ord, ja! Jag hade ett allvarligt problem med shopping, men inte bara för handväskor utan för allt. Du heter det, jag köpte den … böcker, smink (jag bär inte ens det mycket), skor, kläder osv. Jag lärde mig genom terapi och självreflektion att jag försökte fylla ett tomrum. När jag kände igen detta började jag förändras. Som jag sa tidigare är jag ett pågående arbete och jag har gjort några goda framsteg.

Resten av det

Några andra dyra hobbyer eller lidenskaper? Handväskor är min svaghet. Allt annat görs inom anledning.

Något annat du vill inkludera? Lyssna inte på människor som säger att lyxhandväskor är investeringar, som i en monetär avkastning. De kan vara investeringar i din garderob eftersom den kommer att hålla mycket längre och förmodligen kan användas för (med noggrann shopping), flera ändamål, men de är i allmänhet inte pengar. Köp det du älskar, inte vad du tycker att du ska få. Jag tittade på en hel del YouTube under början av pandemin och jag fortsatte att höra om investeringsköp, tills jag började få den lilla tanken att krypa in i min hjärna när jag tänkte på att köpa något. Verkligheten är om det inte är en sällsynt Hermès B eller K. Du kommer inte att tjäna pengar.