Rosantica kommer att vara din nyaste ta med denna firande säsong

October 24, 2022 By ndpaz 0

här på Purseblog, vi ansluter vanligtvis en hel del betydelse till ett specifikt element av plånböcker: deras vistelse.

Är Chanel Gabrielle inte längre “in”, såväl som Chanel 19 den nya 2.55, eftersom dess “investering” -värde kommer att öka lika löjligt som klassikerna?

Förmodligen.

Är Bottega Veneta Jodie såväl som de på samma sätt byggda, 90-talsinspirerade, logotyp-emblazonerade handväskor bara en av-moment-fashionistas har, eller är igenkännliga plånböcker som är antydda att vara en mode-häftklammer?

Svaret kommer med tiden.

Men mycket av denna tidslöshetscentrerade diskussion verkar förbli enbart inom områdena för de mycket mer konventionellt formade handväskorna samt potentiellt begränsade till en specifik grupp märken, nämligen Hermès, Chanel, samt Louis Vuitton. Även om BV verkar hantera ett liknande villkor som sent tack vare dess just nyligen avgått innovativa lysande (farväl till dig, oh Daniel Lee!)

Nyhetsväskor går emellertid sällan in i den här konversationen, många av dem avskedade med ett smirk innan de flyttade till de mycket mer “allvarliga” plånböckerna. Visst, virkade plånböcker, så livliga såväl som uttalande-y som de kan vara, är inte exakt vad man förväntar sig att kunna dra sig vid en formell middag, en svartbandsevenemang eller en opera (om du har Sett Emily i Paris kan du troligtvis antaga vart detta går. Rubriken är också en död giveaway). Nyckeliga kristallkopplingar, å andra sidan, som Judith Leibers nyckfulla erbjudanden eller det hjärtformade silvernumret från Gucci’s The Hacker Project, är inte heller så praktiska. Naturligtvis finns det alltid Moschinos skräp-kan-på-en-kedja, särskilt om du går för det lustiga, precis-rullade-och-grabbed-your-skräp-can-looken (tror jag Det ser dock mycket mer ut som en kopphållare). Men alla dessa känns mycket mer lämpliga för den nöjda timmen (därmed är att Moschino är idealisk för att hamstra en extra kopp) än en mycket spänd middagsfest, liksom potentiellt inte för svaghjärtade där ute.

Moschino -skräp kan ta på sig väskan
via Nordström

1 080 $

Och det är där Rosantica fyller tomrummet. Efter att ha vuxit upp i det dynamiska landet Brasilien fram till 14 års ålder, upptäcker designern Michela Panero om världen om mineraler från hennes barnbarn, vars syskon hade en kristallgrotta. Således drivs hennes livslånga entusiasm för modesmycken såväl som ädelstenar, liksom hon slutade vara en professionell crafter av ornament. Hennes engagemang såväl som expertis ledde till att hon också arbetade med några av de mest betydelsefulla maisonerna inom mode, som Bottega Veneta. Men det var 2009, valde Panero att introducera sitt eget varumärke, liksom det är exakt hur Rosantica Milano föddes. Ursprungligen var varumärket helt centrerat på fina modesmycken såväl som utsmyckade huvudstycken. Denna forntida grekiska/romerska inspirerade Raissa-hänge var en av dess allra första skapelser. Detta, liksom många också starka uttalande bitar, hjälpte varumärket snabbt att uppnå berömmelse.

Beyonce med en Rosantica -koppling

Men som Panero själv säger, med successivt minskande handväskor (Chanels väska på ett hänge från SS21 berör sinne) såväl som utvecklingen av modesmycken mot funktionalitet, 2019 började hon smälta de två idéerna och utvecklade sin allra första samling av handväskor. Förutom när dessa smyckade handväskor från hennes samlingar gjorde uppträdanden i operaavsnittet från den allra första säsongen av Emily i Paris (och i processen fick stämpeln för godkännande från kult-favorit kostymdesigner, Patricia Fields), fick det sin Plats som en grundpelare i handväskan. De sågs på samma sätt på armarna på Beyoncé, Jennifer Lawrence, liksom Taylor Swift, ännu mer cementerande sitt läge som en grundpelare i handväskan.

Men vad gör Rosantica handväskor så speciella? Beläget i en personlig atelier i Milano, är varje element som används för att producera Pereros samlingar handplockas individuellt av henne samt kommer lokalt från hållbara leverantörer. Sedan är alla bitar sammansatta av de skickliga händerna på italienska hantverkare som använder konventionella innebär att de har använt i generationer. För Panero är “Made in Italy” -aspekten det som gör att hennes produkter är skräddarsydda – “Made in Italy” innebär inte nödvändigtvis “tillverkad av italienare.” Därför sätter designern ytterligare intresse för att garantera att hennes växande företag stöder den regionala handeln, härjad av konkurrenskraftig världsomspännande handel, för att bevara hållbarhet och göra hennes produktionsprocesser ”KM 0”. Således fungerar varumärket också som en lektion för större, mycket mer kommersialiserade modehem som kan anklagas för att förlora kontakten med sina rötter.

Rosantica Kingham Crystal Empelled Minaudiére
via Nordström

920 $

Och nu, för den roliga biten. Rosanticas handväskor finns i praktiskt taget alla typer av nyhetsmaterial som du kan föreställa dig – från siden,Sateens, såväl som sammet till pärlor, kickrar, syntetiska pärlor, chunky kedjor, liksom faktiskt vad som helst däremellan, med en extra servering av den halvädelande ädelstenarna som gillar att hantera-dessa plånböcker är symbolen för firandet av firandet . Att använda tecknet på feminin stil såväl som förtroende, Frida Kahlo, som hennes muse, liksom att ta motivation från de brusande 20-talet, med glittrande flapper-stil, avantgardemusik, såväl som den glittrande dansarna i eran, The Era, The Era, The the Era Brands skapare tror att hennes maximalistiska stilar är vad vi kräver att erövra det mörker som induceras av pandemin.

Men även förutom det är hennes samling inte bara begränsad till festkläder. Från Pearly Top-handtag som är utsmyckade med strass till korgstoppar såväl som Velvet Hobos, är Rosanticas bitar på samma sätt bärbara med avslappnade kläder. Förutom Paneros enskilda intresse för alla såväl som varje detalj garanterar att bitarna är motståndskraftiga också-oavsett om det är den röda mattan-lämpliga Holli-topphandtaget, det italienska trulli-inspirerade trullo eller Satiny, fantastiska Kingham från Emilys garderob. Det finns till och med ett Crystal Eiffeltorn (som uppenbarligen erbjuds för närvarande) för dem som vill kanalisera sina inre Carrie Bradshaws!

Rosantica Holli Crystal Fringe Top -affär med väska
via Nordström

1 645 $

Vid det här laget är det uppenbart att Rosantica har snitit sin egen nisch – telefonsamtal det Hermès av nyhetspåsar, om du vill – liksom det inte kommer någonstans när som helst snart. Även om boken bokar, är dess handväskor lika motståndskraftiga och fascinerande, liksom det såväl utan att vara föremål för enstaka hån som många nyhetspåsar vanligtvis samlar in! Så den här julen, byt ut dina bithandshandlade kopplingar som troligen kommer att vara en olägenhet när du försöker äta med båda händerna (allvarligt, är det inte det som semestern handlar om?) Såväl som, välj välj Den glada Holli -fransen. Varsågod; Du är värdig det!