Har Chanel Gabrielle Bag gått sin gång?

October 2, 2022 By ndpaz 0

Jag måste erkänna att jag misslyckades med att komma ihåg Chanel Gabrielle -väskan tills jag bestämde väskor tidigare denna vecka för våra väskor i Wild -serien. Jag har inte sett Gabrielle Irl på ett tag, och jag har inte heller observerat det på mitt sociala nätverksflöde eller på armarna på våra föredragna väskor. För en sekund undrade jag till och med om Gabrielle hade avbrutits, men en snabb bläddring av Chanel -webbplatsen svarade på den frågan. Men jag anfördes ytterligare en fråga; Har Chanel Gabrielle Bag gått sin gång?

Låt oss diskutera.

Är Chanel Gabrielle -väskan förbi sin topp?

Chanel Gabrielle debuterade i början av 2017, tillsammans med resten av varumärkets vår med det året. Medan den huvudsakliga silhuetten (utan tvekan den mest framträdande såväl som vi kommer att gå över idag) var Gabrielle -hobo, introducerades hela linjen för att inkludera en köpte, en ryggsäck och en dragskoväska. Liksom den nu-ikoniska Chanel-barnväskan, indikerades Gabrielle att rikta in sig på Chanels yngre kundbas, liksom fanfaren kring introduktionen av Gabrielle-linjen var omöjlig att ignorera. Även om det aldrig hellre nådde barnväskestatus, valde väskan slutligen tung ånga bland kändisar, påverkare och dagliga handväskor. Två år efter den preliminära frisläppandet stannade väskan i framkant av Chanel -uppställningen.

Det var då jag ifrågasatte om Chanel Gabrielle kan stå tidens test. I slutändan kändes det lite för tidigt och såväl tidigt i väskans livslängd för att skapa ett konkret svar. Men nu, två såväl som ett halvt år senare, är jag positiv till att Gabrielle är förbi sin höjd och i slutändan försvinner. Här är varför.

Chanel Little Gabrielle Hobo
Via FashionPhile

3 895 dollar

Det finns en ny snygg Chanel -väska i stan

Sällan sätter Chanel mycket av sina resurser för alla typer av medföljande säsonger för att driva en ny linje, men det är precis vad de gjorde när Chanel Gabrielle lanserade. Gabrielle, som skapades av den sena Karl Lagerfeld, har en enkelt cool, modern vibe, liksom vid tidpunkten för utgivningen, var det snyggt såväl som för tillfället. Nu har dess ögonblick gått, liksom exakt samma yngre, mycket mer trendskonsument som var när Gabrielle har gått vidare till Chanel 19, som introducerades i slutet av 2019. Å andra sidan, den traditionella Chanel Konsumenten är fortfarande efter ikoner som den traditionella klaffen och 2,55 -återutgivningen.

Dess återförsäljningsvärde är under marknaden

En annan avgörande punkt att notera är att Chanel Gabrielle inte har sitt värde nästan utöver andra former från varumärket. Medan den traditionella klaffen, barnväskan, såväl som 2,55, tenderar att hålla eller överträffa sitt detaljhandelsvärde, kommer Gabrielle kort. Till exempel återgår den lilla Chanel Gabrielle för $ 5 000, medan dess återförsäljningsvärde för närvarande faller överallt från $ 3 200 till $ 4 800, med det typiska fallet någonstans i de låga $ 4 000.

Medan Chanel Gabrielle hade sitt ögonblick, pekar alla indikationer på en nedtrend i den här väskans popularitet, liksom jag inte kan hjälpa till att fråga när nästa glänsande nya trend Chanel introduceras, kommer Chanel 19 att se exakt samma öde ? Vad tror du?

Chanel Little Gabrielle Hobo
Via FashionPhile

3 850 $