History of IntreCiato från Bottega Veneta

March 13, 2023 By ndpaz 0

En av häftklamrarna för Bottega Veneta är intrecciato. Intrecciato är metoden för att väva läderet, som alla er förstår nu är synonymt med företaget. Vi ville upptäcka mycket mer information om Intreciatos historia från Bottega Veneta, exakt hur slutade det med att bli en så stor del av verksamheten idag? här är vad vi fick höra:

Historien om exakt hur intrecciato producerades är verkligen extremt intressant. Metoden producerades av Bottega Veneta i slutet av 1960 -talet. Historiskt sett specialiserade Veneto-regionen för att skapa färdiga, inte tillbehör. När Bottega Veneta började tillverka var sömmaskinerna i workshops utformade för att arbeta med tyg inte läder. Hantverkarna var tvungna att använda superfint läder för att komma under nålen. Läderet som de använde vävdes sedan in i intrecciato -mönstret för att göra det materialet starkare och mycket mer hållbart för tillbehör.

Intreciato används i de flesta Bottega Veneta -kategorier. Specifika linjer fungerar intrecciato som ett motiv, till exempel har Murano-glasvaran ett intrecciato-mönster som är hand-etsat på botten av varje bit. Guldkedjorna är handflätade med hjälp av en metod som liknar intreciato, men skiljer sig uppenbarligen, sedan materialets natur. Förutom på Kina är mönstret handmålat. Mönstret är kärnan i produkten, men definierar eller begränsar vad vi gör.